Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Perşembe

Genital Mantar Tedavisi

      Genital mantarlar sadece bayanlarda görülmez. Erkeklerin çoğu da zaman içersinde bu hastalığa yakalanabilirler genelde cinsel yol teması ile gecen genital mantarları çok ili tedavi edilmez ise kronikleşerek sizlerin hayatın çekilmez yapabilirler. Genital mantar tedavisi çok dikkatli tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

genital mantar tedavisi doğal yolları
genital mantar tedavisi
      Diğer yazılarımızda da belirttiğimiz gibi her şeyden önce gelen temizlik genital mantar tedavisinde de ön plana çıkmaktadır. Doktorunuzun size önerdiği ilaçları kullanma süresi bitmeden ilaçlarınızı bırakmayınız. Kaşıntı ve kızarıklık gitti diye bir iki gün içerisin de kesilen ilaçlar sizlere olumlu bir tedavi şekli sunmayacaklardır. Bunun yanı sıra bu tip vakalarda inatlaşan kronikleşmiş genital mantar tedavisinde bitkisel ilaçlardan da destek alabilirsiniz. Bu tip ilaçlar direkt olarak kaşınan bölgeye kullanılmalı ama asıl önemli olan kaşıntının gitmesi değil asıl sebebin kaynağın bulunmasıdır. Bazen hastalar tedavilerini yarım bıraktıkları için tekrar üremeye başlayan bu inatçı mantar türleri deri altına yerleştikten sonra hastanın sağlıksız bir beslenme anında ya da girdiği bir stresten ötürü tekrar kendini göstermeye başlayabilirler. İlaçların yeterli gelmediği yerlerde bazen hastalar bitki kürlerine ya da evde yapılan doğal ilaçlara yönelebilirler. Bu bitki kürlerinden fayda görmüş yüzlerce erkek ve kadın hastalar mevcuttur. 

Genital Mantar Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

      Genital mantar tedavisinde kesinlikle bu bölge kuru ve temiz tutulmalı asla nemli bir şekilde bırakılmamalıdır. Genital bölge temizliğinde uzman doktorlar genital bölge kıllarını jilet ile değil de makas ile alınması yönünde hastalarını bilgilendirmeye çalışmaktadır. Erkekler spor yaptıktan sonra kesinlikle kuru iç çamaşır giymek zorunda ve yine kadın hastalar gibi genital bölgede olan kılların makas ile kesmelidirler. Erkek hastalarda bayan hastalarda dar çamaşır giymekten kaçınmalı kendilerine mümkünse pamuklu kumaştan yapılmış iç çamaşırlar tercih etmelidirler. Tuvalet kullanımı çok önemlidir ne kadar tuvaletten geçtiği henüz bilinmiyor olsa da tuvalet yaptığınız ortamını temizliğine önem verin. Vajinal mantar tedavisi ise siz bayanları daha dikkatli davranmaya zorlamaktadır. Aslında tedaviyi çok dikkatli takip etmek zorunda olan bayanlar mantar hastalığı ileri bir safhaya geliyorsa üreme organlarınızdan olan yumurtalıklarınızı rahatsız edebilir. Gene sizlerde erkekler gibi vajinal mantar tedavisinde tamamen iç çamaşırlarınızı naylon türevi değil pamuklu bir kumaştan tercih etmek zorundasınız. Vajinal bölgeyi asla bir kokulu sabun ya da normal sabun ile yıkamayın vajina kendi sıvısını kendisin saten üretmektedir. Sizlerin yaptığı cinsel ilişki sonrası iç vajinal bölgeyi yıkama hatanız bu düzenin bozulmasını yol acar. Bu durum vajina içerisindeki salgı bezlerini bozduğu için kötü huylu bakteriyel mantarlara davetiye çıkartmaktır. Dar kalın kumaştan yapılmış pantolonlar içersinde hiçbir organınız nefes alamaz buda gene mantar oluşumunu sağlamaktadır.


       Bazı yazarlar mantar tedavisinde bitki kürlerini de tavsiye etmektedir. Bu bitki kürlerini rahatlıkla evinizde kendi ortamınızda fazla para harcamadan yapabilir kendi doktorunuz olabilirsiniz. Genital mantar tedavisi konusunda Ebru Erçetin'in yazmış olduğu vajinal enfeksiyon kitabını öneriyoruz. İnternetten araştırıp alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder