Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Cumartesi

Genital Mantar

Çağın hastalığı olan mantar hastalığı hem kadınlar tarafından hem erkekler tarafından artık kendini iyice bıktırmış bir hastalıktır. Mantar dediğimiz zaman nedense hemen aklımıza ayak mantarı ve genital mantar gelir. Çünkü erkeklerde en çok görülen mantar cinsi ayak parmakları arasına yerleşmiş olan türüdür. Bayanlarda ise vajinal mantar en yayın olan cinsleridir.
genital mantar

    Genital mantar tedavi edilmediği takdirde çok daha ileri derecede kötü sonuçlar oraya çıkabilir. İnsanların sosyal çevrisini çok kötü bir şekilde etkileyen bu mantar türü siz kadınları hiç olmadık yerlerde perişan edebilir. Kendini akıntı ve kaşıntı ile ortaya çıkartan bu mantar türü her mantar türü gibi nemli ortamlarda üremeye başlarlar. Aşır terleme ve ıslak kalan iç çamaşırları bu mantar türüne çok güzel bir zemin hazırlar ve oluşmasını sağlar. Tedavi süreci biraz sancılı gecen genital mantar enfeksiyonlarında en önemli konulardan biride tedaviyi yarım kesmemektedir. Kaşıntı ya da akıntı geçti diye yarım kalan tedaviniz size daha ağır ve sancılı olarak geri dönecektir. Bu mantar türleri en çok nemli ve sıcak ortamları sevdikleri için daha çok kadınlarda bu yüzden görünmektedir. Gebelik ve kullanılan doğum kontrol hapları da mantar hastalığına yol açmaktadırlar. Dış genital organda görülen bu mantar hastalıkları kaşıntılara ve gece uyku düzensizliklerine yol acar genital mantarı olan kişilerde huzursuzluklar yaratabilirler. Kaşınmaya bağlı olarak genital bölgede kızarıklıklar ve deri döküntüleri oluşur. Deride kanamalar oluşabilir. Vulvada vajinada şişkinlikler yaratabilirler.

    Mantar tedavisi oldukça yorucu ve zor bir tedavi gerektirir. Her şeyden önce mantarı yaratan ortamı ortadan kaldırmak gerekmektedir. İlaç tedavisinde doktorunuz başka bir yönde size bilgilendirme yapmadı ise bu tedavi muhtemelen 15 günlük bir tedavi yöntemi olacaktır. Hem ağızdan verilen haplar ile hem de mantarının direkt üstüne kullanılan kremler uygulanacaktır. İlacınızı tam doz kullanmadan tedaviyi kesmeyin ülkemizde çoğu kadın kaşıntı ve akıntı durdu diye ilacı kesme yoluna gider ve ilerde daha vahim durumlarla karşılaşabilirler. Bu dönemde çok dikkatli beslemeniz gerekmektedir. İlacınız bittiği halde tekrarlayan durumlarda şayet kullandığınız bir kadın doğum kontrol hapı var ise onu kesmeniz gerekebilir. Zira bu haplar vajinada istenmeyen durumlar ortaya çıkartabilirler. İç çamaşırlarınıza çok dikkat etmeniz gerekecektir. Tuvaletinizi mümkün olduğu kadar temiz ortamlarda yapmaya çalışın. Bu mantar türünün ne kadar tuvaletten geçtiği bilinmiyorsa da genel temizlik kurallarında en önemli faktörlerden biridir. Tuvalette kâğıt kullanıyorsanız, bu kâğıtların kokusuz olanlarını tercih edin. Vajina temizliğinde kâğıdı arkadan öne değil önden arkaya doğru kullanmanız gerektiğini unutmayın. Dar kesimli dar paçalı vücudunuza yapışan pantolonlar yerine hava alan kumaş pantolonları tercih edin.

    Bu mantar oluşumunu engelleyen tüm detayları yerine getirdiyseniz ve hala akıntı varsa o zaman birde bitki uzmanlarına danışmakta fayda vardı. İlaçlarında ham maddesi bitkiler olduğuna göre kendinizin hazırlayabileceği bir bitki kürü kesin vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder