Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Perşembe

Kadın Hastalıkları Mantar

Biz bayanlar ister bekâr olalım ister evli olalım her birimiz bir kez olsun kesinlikle kadın hastalıkları mantar problemi yaşamışızdır. Pek çoğumuz bu hastalığı geçirdiği anda hemen bir uzman kadın doğum doktoruna görünmüş ve doktorumuzun önerdiği tedavi şekillerini uymuşuzdur.
    
 Pek çoğumuz bilmeden de olsa bu mantar hastalığına yakalanmışızdır. Bazı kadın arkadaşlarımız hasta olduklarını dahi bilmeden gittikleri doktorda öğrenmiş olabilirler mantar hastalığına yakalandıklarını. Aslında pek çoğumuz bilmeden kendimiz davetiye çıkartıyoruz bu hastalığa. Beslenme alışkanlıklarımız. Cinsel eğitimsizliğimiz, dikkatsiz iç çamaşırı seçimlerimiz, moda diye giydiğimiz dar pantolonlar, dışarıda atıştırdığımız hormonlu gıdalar, bilinçsizce tükettiğimiz ilaçlar başka bir sürü sebep saymamız mümkündür. Çoğu zaman doktorumuz tarafından verilen ilaçlar bile bizim mantar hastalığımızı tedavi etmemektedir. Bize fayda etmeyen ilaçlar yüzünden biz kadınlar her zaman farklı arayışlar içerisine girmeye başlarız. Pek çoğumuz kulaktan kulağa yayılan bitkisel ilaçlarda bile çare aramaktadır. Bu mantar hastalığı biz kadınların tam bir bunalım içerinse sokar ve ne yaptığımızı bilmez hale geliriz. 

     Çoğu bayan arkadaşımız bu mantar hastalığına yakalandıktan sonra hayatlarını cehenneme dönüştüğünü söylemektedirler. Biz bayanlar bu hastalığa vajinal kâbus diyoruz. Bazen kadın mantar hastalıkları kadınların boşanmalarına dahi sebep olmaktadır. Genital bölgemizde ise normal şartlarda genital mantar bulunur. Genital mantarları cinsel yol ile bulaşmayan mantar türleridir. Bu mantarın en büyük sebebi genital bölgemizin temizliğine dikkat etmemiz o bölgenin aşırı bir şeklide nemli kalmasına izin vermemizdir. Dış genital temizliği yaparken kullandığımız sabunu aşır sıklıkla değiştirmemiz çok önemli bir unsurdur. Genital bölgede kullandığımız sabunu kesinlikle vücudumuzun diğer bölgelerin de kullanmamız gerekmektedir yoksa mantarı başka bölgelerimize de rahatlıkla taşıyabiliriz.  Kullandığımız iç çamaşırlarımızın pamuklu olmasına hava alan kumaş olmasına dikkat etmemiz ve çok sık değişmemiz gerekmektedir.  Vücudumuzu kullandığımız parfüm ve kokulu sabunları genital bölgede kesinlikle kullanmamız gerekir. Bu sabunlarda vajinanın doğal dengesini bozabilir. Genital bölge mantarlarında kaşıntı çok olacağı için mümkün olduğu kadar kaşımamaya çalışmak gerek zira tahriş tedaviyi zorlayabilir. Kullandığımız vajinal tamponları. Pedleri yılda bir değiştirmek ya da ara vermek. Vajinayı ve yıkamaktan vazgeçmemiz gerekmektedir yıkama bu organın doğal dengesini bozmaktadır. Çamaşırlarız kaynatarak yıkamak ve ütülemek zorundayız. Bütün bu önemleri aldığımız halde hala genital mantar hala devam ediyorsa önce bir doktorumuza danışmamız gerekmektedir.

    
     Elbette başka alternatif yollarda vardır. O zaman o yollara da başvurabiliriz. Genital mantar hastalığına yakalanan bayanların her konuda artık çok titiz davranmaları gerekmektedir. Tanıdığım bazı bayanlar değişik yöntemler ve bilgiler doğrultusunda vajinal ve genital mantar hastalığı rahatsızlığından kurtulmuşlardır. Sizlerde eğer bu problemi yaşıyorsanız bu değişik yöntemleri deneyerek tekrar mutlu sağlıklı hayatınıza dönebilir ve hayatınızı tekrar kaldığınız noktadan artık hiç sinirlerinizi bozman devam edebilirsiniz. Bir insanın en önemli neşe kaynağı sağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder