Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Çarşamba

Genital Mantar

Günümüzde tedaviye en zor yanıt veren mantar türlerinde biride genital mantar isminden anlaşılacağı gibi kasık bölgesinde üremeye başları. Genelde spor ile uğraşın hem erkek hem de bayanlarda görülen bu mantar diğer mantarlar gibi inatçı huylu olabilirler.
   
    Bu mantar çeşitli kasık bölgesinden başlayıp deri taktları arasında aşırı kaşıntıya deri döküntülerine neden olmaktadır. Kasık mantarından etkilenmiş bölge kızarık ve koyu bir kırmızı tonlarında olabilir. Genelde bu bölge derisinde soyulmalar ve çatlamalar görülebilmektedir. Bazen kızarıklık derinin üst seviyesini aşar ve içerisi su toplamaya bile başlayabilir. Bazen yaranın içersinde biriken su yaranın kenarlarında dışarı doğru sızmaya bile başlayabilir. Genellikle kasık mantarı olan insanlarda yapılan bir araştırmada ayak mantarın da rastlanmıştır. O yüzden uzman doktorlarımız kasık mantarı şikayeti ile kendilerine başvuran hastalarından hemen ayak mantarı testine de isterler Bu tip mantarlar nemli ortamları çok sevdikleri için üremelerde bir o kadar o kolay çabuk ve kolay olmaktadır. Bu tip mantar hastalıklarında en büyük yanlışımız ise özellikle bayanlarda genital temizliklerinde yanlış uygulamalar yüzünden kasık mantarı. 

     Genital bölgeye de geçebilir. Öylece genital mantar vajinal etrafında kendini gösterir. Bu tip mantar vakalarından kurtulmak oldukça zahmetli bir iştir. Sizleri bu tip bir mantar rahatsızlığınız var ise zorlu ve uğraştırıcı bir süreç beklemektedir. Aslında önemli olan genelde kadınların bu mantar hastalığına yakalanmamaları daha önemlidir. Ama günümüzde kadınlarımızın pek çoğu bu mantar türlerinden bir tanesine kesinlikle yakalanarak tedavi süreçleri eziyetli geçmektedir. En önemli durum ise bayanlara özellikle toplu içerside büyük bir eziyet vermekte yaşam kalitesini tamamen düşürmektedir. Kasık mantarının en önemli unsurlarında biri terli bölge olduğunu ve sporcularda daha çok göründüğünü söylemiştik. Bunun yanı sıra kiloda bu mantarın üremesinde büyük nedenlerden biridir. Bizlerin yaptığı en büyük hata ise terlemiş o an iç çamaşırlarımızı hiç değiştirmeden üstümüzde kurumalarına izin vermemizdir. Biz bayanlar özelikle dar ve seksi kıyafetleri çok severiz. Aslında bu dar giysilerin bizim vücudumuza nasıl bir düşman olduklarını bilsek yinede bu dar kıyafetlerini içerisine girmeyiz diye düşünüyorum. Özellikle naylondan yapılmış her türlü giysi gene bizim bedenimizle dost olmayacaktır. Aşırı terlememize sebep olan hava almayan bu kumaşlar hem vücudumuzda mantar oluşumuna sebep olacak hem de koku kokmamıza neden olacaktır. Kasık mantarı ve genital mantar tedavisi gören bayanlar her şeyden önce tüm kıyafetlerini iyice kaynatmalı ve çok sıcak bir ütü ile ütülemeli çamaşırlarının tamamen steril olmasını sağlamalıdır. Doktorunuzun verdiği ilaçlara sizlere bazen fayda etmeyebilir. İşte o zaman sizlerde ister istemez bitkisel kürlerden faydalanma ihtiyacı duyarsınız.
    
     Kim istemez ki böylesine inatçı bir mantar türünü bedeninden kaldırıp atmasın. Evde yapabileceğimiz basit ama bizleri oldukça mutlu edecek bitki kürleri internette yapacağınız bir araştırma sonucu ortaya çıkacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder