Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Çarşamba

Kadın Olmak ve Mantar Hastalığı

      Ah kadın olmak ne zor demiştim. Kadın olmak gerçekten çok zor, bu zorlukların içerisinde en zor olanı ise kadın hastalıkları mantarı, hem tedavisi çok uzun ve uğraşlı hem de aşırı zaman kayıplarına neden olmaktadır.

      Genital bölgenizde aşırı kaşıntı varsa hele birde olur olmadık ortamlarda karşınıza çıkıyor ve insanlar arasında tatlı, tatlı kaşınıyorsa işte o zaman mahvoldunuz demektir. İdrar yaparken yanmanız olur, cinsel temasta canınız çok acır ve vajinal kuruluk yaşarsınız. Vajinal bölgeden iç çamaşırınızı ıslatacak kadar akıntı geliyorsa sürekli iç çamaşır değişmek zorunda kalıyorsunuz dur. Korkmayın ülkemizde sizleri gibi milyonlarca bayan var aynı hastalığı taşıyan. Normal de vajinal yapılar bozulduğu zaman ortaya çıkan bir mantar hastalığıdır. Ama önemli olan bu vajinal dengeyi asla bozmamak olduğuna göre gelin bakalım neler yapabiliriz bu dengeyi sağlayabilmek ve huzurlu kaliteli bir yaşam sürebilmek için. Her şeyden önce naylon olan tüm çamaşırlarımızı ortadan kaldırmalıyız. Vajinal bölgenin kesinlikle temiz olmasına özen göstermeyiz. Nemli ve ıslak kalması bu alanda mantar oluşunum çok hızlı bir şekilde etkiler. 


      Aslında genital mantar tedavisi de vajinal mantar tedavisine benzemektedir. Aslında her iki mantar türü de aynı grup içerisindedir. Vajinal mantar ve genital mantar geçiren kişiler üstünde yapılan araştırmada kesinlikle bu grup hastaların aynı zamanda ayak mantarı da geçirdikleri görülmüştür. Her iki organ üzerinde de bu mantar türü nemli ortamları çok sevdiği için hemen gidip o bölgede üremeye başlarlar. Ve birbirine çok yakın olan bu bölgede bu tür mantarların buluşması gayet normaldir. Mantar hastalığı olan kişi kesinlikle kendi iç çamaşırlarını kaynatarak yıkamalı hatta mümkün ise çamaşır suyu kullanmalı ve bol buharlı bir ütü yardımı ile mikroptan arındırmalıdır. Bir başkasına asla kendi kıyafetlerini verilmemelidir. Günümüzde artık herkes tuvalet kâğıdı tüketmekte ama biz kesinlikle sade olan düz beyaz tuvalet kâğıtlarını tercih etmek zorundayız. Parfüm katkılı kâğıtlar bizlere hem alerjik olarak zarar verebilir hem de vajinal yapıyı bozabilir. Vajinal parfümleri asla kullanmayın. Dar iç çamaşırlarından mümkün olduğu kadar kaçının ve pamuklu kumaşları tercih etmek zorunda kalın. Dar kalın ve kot kumaş yerine hava alan kumaş yapısını tercih edin. Bağışıklık sisteminizi sürekli dengede tutmaya çalışın. Doğum kontrol hapları kullanır iken doktorunuza danışın vajinal kuruluk yapıp yapmadığın öğrenin. 

      Vajinal ve genital bölgenizi sürekli temiz ve kuru tutun asla nemli bırakmayın. Her banyodan sonra kesirlikle bir saç kurutma makinesi yardımı ya da havlu yardımı ile bu bölgenizi nemli ortamdan arındırın. Hem kadınlar hem erkekler genital bölge kıl temizliği yapar iken jilet ile tıraş etme yerine makas kullanımın tercih edin. Bütün bu saydıklarımıza dikkat ederseniz şayet mantar enfeksiyonu geçirmeniz biraz daha zor olacaktır. Her şeyin başı temizlik ve sağlıktan geçiyor, huzurlu olmak için ne gerekiyorsa onu yapmak zorundayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder