Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Pazar

Vajinal Enfeksiyonlarla Antibiyotiklerin Etkisi

Çeşitli mantar türlerinden olan vajinal enfeksiyon ülkemizde yaşayan her kadında bir kere de olsa görülen bir mantar türüdür.
      Genelde vajinal içerisinde ki az miktarda oluşan asit vardır. Bu asitli ortamın var olmasına östrojen hormonu neden olmaktadır. Östrojen hormonu bu asiti salgılama sebebi ise vajinadan oluşacak olan kötü organizmaları öldürmesi içindir. Ama biz kadınlar ister istemez bu asitin yapısın bozduğumuz zaman ilerde başımıza ister istemez değişik olaylar gelmeye. Kullandığımız antibiyotikler vajinanı bu yapısın bozacak ve kesinlikle mantara yol açacaktır.
Doğum kontrol hapları da bu olayın etkinleşmesinde oldukça yaygın olan bir ilaçtır. Şayet vajinal enfeksiyona yakandıysanız hemen doğum kontrol haplarını kesmenizde fayda vardı. Hormonel değişikliklerde özelikle gebe kalındığı zamanlarda ya da adet dönemlerinde hormonlar asit salgılamadığı için kuru kalan vajina içerisi gene mantara hastalığına acık kalmıştır. Oral seks de vajinal enfeksiyonu olmanıza neden olabilir. Vajinanın asitlli ortamı durduğu an vajinal mantarlar iltihabına neden olabileceklerdir. Şeker hastalarında ilaç kullanımı yüksek olduğu için vajinal iltihaplanmalar çok sık görülmektedir. Bağışıklık sistemin çöktüğü an da ortaya çıkabilen bu mantar türü tedavi edilebilir özeliliğe sahip olması yanı sıra tedaviye cevap verdiği düşünüldüğü an tekrar ortaya çıkabilirler. Bu tip mantar türlerinde fırsatçı mantar türü deniliyor. Bazı vajinal enfeksiyonlar cinsel yol yardımı ile eşlere de aktarılabiliyor. Kadınlar tedavi görür iken doktorunuz eşinizi de tedavi amaçlı görmek isteyebilir.

   Kasık mantarı genelde kasıkta bulunan deri katmanları arasına yerleştiği için doktor tarafından rahatlıkla tanı konulabilir ve buna göre kasık mantarı tedavisi başlatılır. Doktorunuz genelde sizlere direkt mantarının üstüne uyulacağınız pomat şeklinde ilaçlar tavsiye etmektedir. Kasık mantarında iyileşme süreci diğer mantar çeşitlerine göre daha uzun bir süre alabilir. O yüzden sizlerinde doktorunuza yardımcı olmak ve kullandığınız ilaçların daha iyi etkili olabilmesi için yardımcı olmanız gerekmektedir. Örneğin kasık bölgenizi çok temiz tutmalısınız, sık, sık iç çamaşırı değiştirin ki o bölge terli kalmasın. Özellikle hava alan bol kesimli iç çamaşırı kumaşı ve modelleri tercih edin. İç çamaşırınız kazık bölgenizde oluşmuş olan mantar ile temas etmesin. Kasık bölgenizi banyo yaptıktan sonra kesinlikle bir havlu yardımı ile iyice kurulayın ıslak kalacak bir tarafı kalmasın. Giydiğiniz pantolonların tedavi süresi içersinde vücudunuzu saran modeller olmamasına özen gösterin. Şayet kullandığınız ilaçlar sizlere verilen doz bittiği halde hala devam ediyorsa kesinlikle yeniden doktorunuzla iletişime geçin. Bunun yanı sıra bir sürü bitkisel alternatif tıp bitki kürlerinden de destek alabilirsiniz. Vücudunuzu bu bitkisel kürler ile destekleyebilir mantar hastalığını iyileşme sürecine yardım edebilirsiniz.


        Sizlerin bu alternatif tıp bitki kürlerini nereden bulacağım dediğini duyar gibiyim internette çeşitli değerli hocalarımızın sunduğu bitkiler mevcuttur. Sizlerde en kısa yoldan bu bitki tedavisini kendi başınıza uygulayabilir daha sağlıklı huzurlu bir ortamı geri getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder