Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Cuma

Kadınlarda Vajinal Enfeksiyonlar

      Günümüzde kadınların % 85’i yaşadıkları zaman zarfında kesin bir kez de olsa vajinal enfeksiyon hastalığına yakalanmışlardır. Bazı kadınlar ise vajinal enfeksiyonu tam anlamı ile vücutlarından atamadıkları için, hastalık tekrar kendini gösterebilmektedir.
      Kadınların bu enfeksiyona yakalanmaları çok kolay olmaktadır. Genelde gebe bayanlar, doğum kontrol hapı kullanan bayanlar, antibiyotik türü ilaçları aşırı tüketenler ve şeker hastalarında daha sık görülebilen bir hastalıktır. İki tür vajinal mantar hastalığı vardır. Bunlardan en sık görüleni ve tekrar edeni ise Candida Albicans isimli virüstür. Hastalık kendisini vulva ve vajinada aşırı kaşıntı ve kızarıklıkla gösterir.
İleri derecede olan vajinal enfeksiyonda ise kaşıntı ile birlikte beyaz kesik peynir görünümüne benzeyen ve kokusuz bir akıntıdır. Aşırı bir kaşıntı ile birlikte kendini tam gösteren virüs kaşıntı sonrası oluşacak bir tahrişe neden olacağı için bayanlar idrar yaparken bir yanma şikâyeti ile karşı karşıya kalırlar. Ayrıca bu iltihap ileri derecede ise ilişki esnasında şiddetli bir ağrıya da neden olacaktır. Bir kadın doğum uzmanına bu şikâyetlerle başvuran bir kadına tanı koymak gayet kolaydır. Vajinal enfeksiyon şikayeti olmadığı halde bazı kadınlarda sürekli kontrollerini yaptırdıkları süre içersinde uzman bir doktoru tarafından da kadının hiç haberi yokken muayene sırasında bu mantar örneğine denk gelinebilir ve bu tanı konulabilir. Böyle durumlarda doktorunuzun size bir tedavi yöntemi kesin önerecektir. Ama bazı kadınlar kendilerine hiçbir rahatsızlık vermeyen bu mantarı fazla ciddiye almazlar ve tedavi olunu tercih etmezler. Vajinal enfeksiyon tedavisi günümüzde ilerlemiş tıp sayesinde oldukça kolaylaşmıştır. Fazla bir tedavi seçeneği sunan tıp hafif mantar enfeksiyonlarında fitil uygulaması, vulvuya sürülebilen kremler şeklinde eczanelerde bulunmaktadır. 

      Tekrarlayan enfeksiyonlarda tek doz ilaç kullanmak yerine daha uzun vadeli tedaviler uygulanmaktadır. Mantar hastalığı aslında bulaşıcı olmayan bir hastalık olsa bile bazı doktorlar kadın ile birlikte eşini de tedaviye çağırmaktadır. Tedaviye cevap iki gün sonra olmakta ama şiddetli kaşıntılarda ek tedaviye gerek duyulabilir. Bazı kadınlarda mantardan kaynaklı inatçı kaşıntılar olabilir. Bu kaşıntılar vajinal enfeksiyon tanısı almış ve tedavi edilmiş olsalar bile kronikleşme yüzünden deride ciddi enfeksiyonlara neden olabilir bu gibi durumlarda ise mantar ilaçları ile hastalığın tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu durumlarda her zaman hasta doktorunun kendisine tavsiye ettiği tedavi şekline uyması gerekmektedir. Kadınların yıllık kontrollerini yaptırmak kendileri açısından en önemli etkenlerden biridir. Vajinal enfeksiyonu olan kadınlar ne kadar erken tedavi şeklini kabul eder iseler iyileşme süreçleri de o kadar hızlı olacaktır.

    
      Vajinal temizliğe dikkat etmek bu hastalıkta çok önemli bir unsurdur. Günlük olarak iç çamaşır değiştirin ki mikrop tekrar üreme yapmasın. Unutmayın ki mantar hastalığı nemli ortamları çok sever ve tedavisi de size bağlı olarak ya uzun ya da kısa sürer. Sağlığınız her şeyden daha değerli ve önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder