Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Perşembe

Vajinal Enfeksiyon ve Sebepleri

Vajinadan gelen bir koku, bir akıntı var ise hiç durmayın hemen bir kadın doğum uzmanına gidin. Zira sizde bir vajinal enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz.
   Bu mantar hastalığını en büyük belirtisi hiç ummadığınız bir arda kaşınmaya başlayan genital bölgenizdir. Birden vajinanızın dudakları şişer.  Vajina içerisin de sizleri aşırı derecede huzursuz ve rahatsız edici bir kaşıntı başlar. İşte bu durum da sizlerin de hemen yaşam kaliteniz düşürür ve kendinizi çok huzursuz biri hissedebilirsiniz. Vajinal enfeksiyon aslında hiçbir yerden bulaşabilen bir rahatsızlık değildir. Vajenin kendi öz yapısı bozulduğu durumlarda ortaya çıkan bir mikro bakteriyel hastalıktır. Aslında vajenin yapısı bozulduğu zaman bu bakterilerle mücadele edemez ve bu bakteriler de böylece vajen içersinde üremeye başlarlar. Bizler ise kaşıntı esnasında deriyi aşırı tahriş eteğimizi için altan gelen başka bir mantar hastalığına daha davetiye çıkartırız. Aşırı kaşıma ve kanamalar sizlerde ciddi sorunlara yol açabilir. Belirtileri ise iç çamaşırımızda oluşacak olan akıntılar ve vajende oluşan kaşıntılar ve dış genital bölgede şişlikler şeklinde kendini göstermektedir. Gittiğimiz uzman bir doktor ilk muayenede hemen tanıyı koyabilmekte ama yinede özel bir cam üstüne aldığı vajen sıvısı ile tanıyı mikroskop altında daha iyi değerlendirmektedir. Vajinal enfeksiyon tedavisi aslında zorlu bir tedavi olmadığı halde bizlerin bilinçsiz hareketleri yüzünden mantar hastalığı kronik bir hale dönüşmektedir.

   Doktorunuzun verdiği kaşıntı kremini bir iki gün sonra kaşıntı geçti diye terk ettiğimiz andan itibaren aslanda mantarın üstünü kapattığımız için mantar daha ilerde kendini tekrar gündeme getirecektir. Tek kullanımlık ya da aylık dozlar halinde verilecek ilaç kürlerini aksatmadan tamamlamak zorundayız. Ama yinede ilaçlar bittiği halde atak yapan bu inatçı mantar türü tekrar kendini ortaya çıkartabilir. Bunu önlemek için asıl mevcut ortamı ortadan kaldırmak zorundayız. Örneğin çamaşır seçimini çok dikkatli yapmak zorundasınız artık naylon içeren kumaşlar yerine pamuklu kumaşları tercin etmelisiniz. Vücuda oturan pantolon yerine daha rahat ve bol hava alan pantolonları tercih etmelisiniz. Bakın eskiden tarlada çalışan şalvar giyen annelerimiz hiç bu hastalığı biliyorlar mıydı? Acaba. Vücudun nem oranın dengede tutmak zorundasınız. Vajinal bölgenizi asla nemli bırakmayın ve sürekli çamaşır değiştirin. Terli ve nemli bölge her zaman tehlikeli bir bölgedir. Çamaşırlarınızı kimse ile paylaşmayın sizde olan mantarın onlara geçme riskini yükseltmiş olursunuz. Sizlerde dışarıdan başkasının bir şeyini alıp giymeyin. Islak mayo ile güneşlenmeyin mümkünse hemen kuru bir şeyler giyin. Vajinal mantar da akıntınız olduğu zaman doğum kontrol haplarını hemen kesin. Kullandığınız bir antibiyotik var ise doktorunuza danışarak ilacı bırakın.
        Tedavi bitene kadar bu saydıklarımıza çok dikkate temek zorundasınız. Ama hala sorun devam ediyorsa bir bitki uzmanından destek isteyebilirsiniz. Unutmayın bu bitki kürleri ilaç değildir sadece sizlerin tedavisi sırasında sizlere yan destek verecek olan bitki kürleridir.



3 yorum:

  1. Ebru hanım yazılarınızda insanlık için çalışmış bi insan imajı veriyorsunz ama siz sadece insanların zaaflarıyla hastalıklarıyla beslenen bi insansınz bi kitap nasıl oluyor da 77 lira oluyor osmanlı arşivinden çıkma arihi esermi Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun çünkü bu dinimizin ticari anlayışıyla uyuşmuyor dukan kitabı bile 23 lira adam ömeünü vermiş bütün ülkeleri gezmiş araştırmak için siz iki yıllık araştırma için 77 lira inanılmaz bişy

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Nesibe Hanım ilgili ürün bize ait değildir, sadece ürünü sitede tavsiye ediyoruz. Ayrıca ürün 72 liradır ve iade garantilidir bilginize.

    YanıtlaSil
  3. Ee 72 lira olunca noluyor 5 lirayı hayırmı veriliyor neyse işte siz yapmamışsınz bu kitabı sizinle alakalı değil ama söyleyin yazanada azcık elini vicdanına koysun hak verirsiniz ki bu para az bi para değil vede bi kitap bukadr olamaz kaç sayfalık ki bide

    YanıtlaSil