Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Pazar

Vajinal Mantar Türleri

Kadınlarda en sık görülen mantar hastalığı, vajinal mantar hastalığıdır. Vajina dört göre üstlenmiş olan bir genital organ olduğundan her türlü enfeksiyona acık bir durum halinde olan kadın organıdır.
      
     Kadınlarda bir enfeksiyona bağlı olan akıntılarda bu akıntının hangi tür akıntı olduğu çok önemlidir. Çünkü “fizyolojik akıntı” olabileceği gibi  “patolojik akıntı”da olabilir. Fizyolojik vajinal akıntının tedaviye ihtiyacı yok iken patolojik vajinal akıntının kesinlikle tedaviye ihtiyacı vardır. Normalde kadınlarda günlük yaşamlarında vajinalarından gelen ve vajina yapısını koruyan ve nemli kalmasını sağlayan kokusuz, şeffaf ve kaygan akıntılardır. Ama vajinanın iltihaplanmasında kötü kokulu bir akıntı meydana gelmemekte ve rengi de koyu bir kıvam göstermektedir. Vajinal akıntılar kendilerini kadınların bellerinde ve kasıklarında olan şiddetli ağrı yapısı ile kendilerini belli etmektedirler. En çok gebelerde, nadirde olsa şeker hastalarında görülüyor olsa bile vajinal mantar genital bölgede kadınlar tarafından kullanılan parfümlü vajinal tamponlar da, bayanların kullandığı günlük pedler de vajinal enfeksiyonlara sebep olmaktadır. Ama çok nadirde olsa kanserli tümörler de akıntıya neden olabilmektedir. İki tip vajinal enfeksiyon vardır. Bunlar bir tanesi vajinal mantar enfeksiyonları diğeri ise Trikomonas enfeksiyondur. Vajinal mantar enfeksiyonu beyaz peynirimsi bir kıvamda kokusuz bir akıntı iken Trikomonas iltihap ise yeşilimtırak, bol köpüklü bir görünümde olmaktadır. Her iki iltihap da vajinal kaşıntılara neden olmakta aşırı derecede vajinal yangıya sebep vermektedir. 

     Çoğu zaman kadınlarda cinsel ilişki sırasında ağrılara sebep olmaktadır. Vajinal mantar bir cinsel yolla geçen bir hastalık olarak kabul edilmez iken Trikomonas iltihabı cinsel yola bulaşan bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Bu iltihaba yakalanan kadın tedavi gördüğü sırada kendisi ile birlikte eşi de tedavi görmek zorundadır. Çünkü cinsel yol ile bulaştığı bilinmektedir. Vajinal mantar hastalığı kadınlarda en sık rastlanan grup olması nedeni ile tedavi şekli de ona göre daha kolay olan mantar türüdür. Genelde gebe kadınlarda görünüyor olmasının sebebi ise vücut direncinin düşük olmasıdır. Antibiyotik kullanımı fazla olan bayanlarda sık olarak görülen bir iltihap hastalığıdır. Bu tip hastalarda en çok kullanılan tedavi yöntemi ise vajinadan içeri atılan fitiller ya da ağız yolu ile anılan mantar ilaçlardır. Trikomonos iltihabında ise üreme organları kesinlikle doktorunuz tarafından kesinlikle gözden geçirilmeli ve tedaviye eşinizde dâhil olmalıdır. Eşinizin olmadığı tedavide hastalık kendini tekrar gösterecektir. Vajinal iltihaplara yakalanmak istemiyorsanız şayet vajina içinin yıkanmasını doktorlar asla önermiyorlar. Bunun yerine vajina içine özel vajinal solüsyonlarını kullanmanızı tavsiye ediyorlar. Banyodan sonra vajinal bölgenizi kesinlikle kurutun nemli kalmasına izin vermeyin. Parfüm katkılı pedleri ya da tamponları kullanmayın. Islak iç çamaşırı ile dolaşmayın. Dar pantolon ve dar iç çamaşırı giymeyin.

     Bizim siz bayanlara önerimiz vajnal mantar tedavisi konusuna hassas olmanız ve bu konuda hızlı sonuç alabileceğiniz vajinal enfeksiyon kitabında anlatılan teknikleri uygulamanızdır.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder